you are here:
POSI > No Comment

..No Comment...

In this section there'll be various No Comment comments on the daily life of this poor country. According to the moods of the writer it will be either in English, Grenglish or plain Greek. If the moods fancy or persist for some peculiarities there will be in French or/and Italian. What one can do on one's moods?

Download earlier entries here

make text bigger make text smaller

Δεν ήταν καλό αυτό το Πάσχα... Κρύο και βροχή, το αρνί μισοψημένο, το κοκορέτσι κάηκε, κάτι περίεργοι στη γύρα, δεν μου έστειλε ευχές η αμερικάνα η φίλη μου.. Ίσως του χρόνου..

Κύτα να δείς που θα του την κάνουνε την κασκαρίκα του Καραμανλή οι φίλοι μας οι αμερικάνοι.Έτσι πας ξεβράκωτος στα (Πουτίνια) αγγούρια, ρε φίλε?

Δε λέει να βάλει λίγο τον σκασμό αυτός ο Νομάρχης... Όπου γάμος και χαρά..

Μόνο ο Χηνοφώτης στην Ανάσταση.... Όλοι οι άλλοι περιοδείες στα νησιά και στους ψήφους. α, ρε Τάκη.. Από διοικούσα κατάντησες "μουλαρία" (μόνο για τους γνωρίζοντες τον όρο)

Καλά ο Ζαχόπουλος, ήθελε σαν παντρεμένος κι αυτός, να αρτηθεί λιγάκι... Μα με τέτοια θέση, δεν κατάφερε να βρει κάτι που να φέρνει σε πιό θηλυκό?

Είδες ο Σαρκοζύ.? Όχι, θα κάτσει να σκάσει! Αχ ρε παληοζωή...

Την προηγούμενη εβδομάδα στην πτήση της AEGEAN απο Βουκουρέστι ήταν γεμάτο το αεροπλάνο και 3 αεροσυνοδοί. Στην πτήση της Ολυμμπιακής 45 επιβάτες και 7 αεροσυνοδοί... Τελικά και στραβός είν' ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε

Έχεις δίκηο Ισαάκ αγόρι μου. Έρχονται στιγμές που μου λείπει το κουράγιο.

Μα είναι ζωή αυτή? Ανοίγω το πρωϊ την τηλεόραση και βλέπω τον Τσαρούχα (με το μόνιμο χασκόγελο) και τον Λομβέρδο (τον δημοσιογράφο με το άπλυτο μούσι), αλλάζω κανάλι και βλέπω τον ..Πρωτόπαππα ( πάντα χωρίς ντροπή και χωρίς τσίπα) αλλάζω κανάλι και βλέπω τον "Κο Καθηγητά" ( αυτόν που ξέρει τα πάντα για τα οικονομικά, αλλά δεν ξέρει ότι πάει να ξεπεράσει τον Αυτιά στη γλοιωδία))... Πόσο μπορεί να αντέξει ένας υγιής οργανισμός πλέον?

Είχα έναν εφιάλτη τη νύχτα.. Είδα ότι τελικά μπήκε ο Πρωτόπαππας στη Βουλή!!! Ξύπνησα γεμάτος τρόπο και ιδρώτα , άλλαξα πλευρό και ηρέμισα.

Ισαάκ, είδες αυτή τη φαρμακερή ματιά του Βενιζέλου? Μού έφερε κάτι σαν μιά πρωτόγνωρη ανατριχίλα...

Πολύ φτωχή πλέον η νέα Βουλή.. Χωρίς τον Μπίστη, τον Πρωτόπαππα, τον Γιομπαζολιά, τον Πασβαντίδη, τον Ιατρόπουλο, τη Βαρώνη, τον Στρατούλη... Βέβαια θα μου πείς, υπάρχει ο Βαϊτσης Αποστολάτος!

Παζβαντίδης.. Γαργαλάκος.. Μπουγιουκλάκης... Κάτι μου θυμίζει.. να δείς, οτι κάτι μου θυμίζει..

Κάθε φορά που βλέπω την Μαριλίζα την Ξενογιαννακοπούλου κάτι μου συμβαίνει, κάτι πρωτόγνωρα χτυπήματα της καρδιάς, κάποια περίεργα σκιρτήματα. Το είπα στον καρδιολόγο μου και αυτός με παρέπεμψε στον Ασκητή τον σεξολόγο..

Σήμερα η Βάνα Μπάρμπα είχε εκπομπή για τα .. μπορδέλα.... Δεν το ήξερε όμως το θέμα στην πλήρη έκτασή του, δεν το είχε μελετήσει , δεν το είχε εμπεδόσει, γι' αυτό ζήτησε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου... Δεν το ήξερε... Η Βάνα Μπάρμπα... !! Κάτι είχε ακούσει, κάτι της είχαν πει, αλλά έτσι από μακρυά....

Ο Γιώργος ο Παπανδρέου δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει.!! Ευτυχώς διότι μου έφυγε μιά ανησυχία, ένας κόμπος που είχα από την αγωνία... Τώρα ησύχασα.. Και ήσυχος πλέον πήγα στο Τease για το καφεδάκι μου

Αυτοί οι ατρόμητοι Βρετανοί commandos ( ο Θεός να βάλει το χέρι του...) τι εκπαίδευση είχαν? Έτσι? Με το πρώτο ? Σκέψου, να ήταν πραγματικές συνθήκες μάχης... Μάλλον τους λυπηθήκανε και τους άφησαν. Αυτή είναι λοιπόν η British Might ???

Τελικά, Ισαάκ, και στραβός είν' ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε...

Καίριο χτύπημα, τελειωτικό επέφερε η κυβέρνηση στη βία στα γήπεδα !! Σε μιά άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος και θέλησης, αποφάσισε να μη δίνονται πλέον εισιτήρια στους οργανωμένους φιλάθλους( ?) μέχρι τέλους της περιόδου. !! Αυτό ήταν.. Πάει, τελειώσαμε... Πανικόβλητοι πλέον όλοι οι "κακοί"

Κάθε φορά και άλλος "εκπρόσωπος" των αστυνομικών. Τελικά, πόσοι δουλεύουν? Όλοι εκπρόσωποι είναι?

Αρχίζω και ανησυχώ γι'αυτόν τον πολέμαρχο τον στρατηλάτη δημοσιογράφο(?). Καλά, οι ίδιος δεν το βλέπει ο φουκαράς, δεν το καταλαβαίνει.. Οι άλλοι? Οι φίλοι του? Γιατί δεν τον οδηγούν σε ψυχιάτρους για περίθαλψη? Δεν το λυπούνται ?

Είδες άμα δεν έχεις τσίπα??? Αντί να το βουλώσουνε και να πάνε να κρυφτούν , εκεί... Νά η γλώσσα !!! Ροδάνι. !! .....

Χάρηκα τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις του μακελειού της Παιανίας από την Τρέμη και την Έλλη... Την Έλλη ντε...!

Πάλι τα ίδια με την τιμή του αρνιού, με τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες βλακείες με τις ίδιες αποκλειστικότητες!

Ο Άκης ο Τσοχατζόπουλος , ο ταπεινός και ανιδιοτελής αυτός μαχητής της (Ελληνικής...) Δημοκρατίας, με τόσους μαζικούς αγώνες για την Ελλάδα, αγόρασε ένα ακόμα σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ... Καλοί οι αγώνες αλλά να μην έχουμε και ένα κεραμμύδι δικό μας? Και θα δείς... Θα τον ξαναψηφίσουν..

Σε 48 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, γιά υπόθεση αυθαίρετων κτισμάτων, καταδικάστηκε ο Μίνως Κυριακού του ΑΝΤ1. και φυσικά δεν οδηγήθηκε στην φυλακή. Αν ήταν κανένας φουκαράς , τώρα θα ήταν μέσα και θα κύταγε έξω'. ...

Αυτός ο Πάνος Σόμπολος ο αστυνομικός συντάκτης με την περίεργη φωνή και το γλυκανάλατο ύφος, τις είπε πάλι τις ανοησίες του για την υπόθεση του κακόμοιρου του Διοικητή του ΙΚΑ.... Τα πάντα ήξερε και τίποτα δεν βγήκε αληθινό !! Αλήθεια, ΠΟΣΑ πλήρωσε στο Ντυνάν για τη γυναίκα του 4 μήνες τώρα ?????????????????? Έχει τιμολόγια???????????

Είδες πόσο "ρόμπα ξεκούμπωτη" μπορείς να γίνης από τη μιά στιγμή στην άλλη? Πώς τα φέρνει η ζωή... Πας στη φιλενάδα σου, μένεις εκεί για 25 λεπτά ( σαν λίγα μου φαίνονται. ρε παιδί μου....) και βγαίνοντας σε σπάνε στο ξύλο μέχρι θανάτου..

31-1-07
Ο Θεός να τον συχωρέσει τον Κούρκουλο. Πάει κι αυτός... Και άρχισε στην TV ο αγώνας της υπερβολής !! Ποιός θα πει τα περισσότερα, ποιός θα φέρει περισσότερα στοιχεία και ποιός θα προκαλέσει τα περισσότερα κροκοδείλια δάκρυα ...

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι δεν θα ξανακατέβει αρχηγός του κόμματος. Πόσα καίρια πλήγματα μπορεί πλέον να αντέξει η δημοκρατία ( η Ελληνική..) ?? Καλά, δεν μας λυπάται αυτός ο Αλαβάνος??

Πάλι η υπερβολή του Νεοέλληνα στην αποθέωσή της !! Μαδήσανε όλες τις εληές για τα φύλλα της... Δε πά' να χτυπιώνται οι επιστήμονες ? Εμείς εκεί!!

17-1-07
Καλό παιδί ο Ναύαρχος ο Αντωνιάδης.... Δεν έκανε κακό.. Ούτε καλό στο Ναυτικό. Ήταν ο άνθρωπος που έλεγε " μη μου το τένις τάραττε!" Το τένις και τη "γραμματέα του" ! Καλά.. Δεν ρωτάνε κανένα του Ναυτικού οι δημοσιογράφοι?

Έχω χάσει αυτόν το Πρωτόππαπα... Λες? ?

Βέβαια, η γραμματέας ήταν "φωνάρα", αλλά βρε παιδί μου, πολύ λαϊκιά (ούτε κάν "λαϊκή")? Βγάζεις έτσι συμπέρασμα για την αισθητική του Ναύαρχου.

14-1-07
Καλή μου Μαριού, ρωτάς γιατί -κατά τη γνώμη μου- the American Embassy was rocketed . Παρακολουθώ με θρησκευτική προσήλωση και με τη γνωστή αφέλειά μου τις αναλύσεις των ειδικών επι των τρομοκρατικών ενεργειών - Κακαουνάκη, Παυλόπουλο, Καρατζαφέρη ( χωρίς τη Ράνια...) κλπ. Προσπαθώ να μαντέψω, να σχηματίσω δική μου γνώμη ... Αλλά τι αξία έχει η δική μου γνώμη μπροστά στις τόσο εμπεριστατωμένες γνώμες αυτών? Εγώ το μόνο που θα έλεγα, είναι το αν θέλεις να κάνεις κάτι κακό, κάνε το σωστά.

Μη ρωτάς, τι βλακείες ειπώθηκαν για το θέμα της πονηρής απαλλαγής των νέων από τη στράτευση !!! Όλοι αυτοί που ήταν λαύροι εναντίον του συστήματος, δεν έχουν πάει στρατιώτες.... !! Μέχρι και ο πολύς Τριανταφυλλόπουλος εξήγησε γιατί δεν πήγε στρατιώτης και αντί να το βουλώσει και να ντραπεί, και να χαθεί , άρχισε να καταφέρεται εναντίον αυτών!! Πάντα πιστεύω ότι ένας δημόσιος ευνουχισμός στην Πλατεία Συντάγματος, με τις παραδοσιακές μεθόδους θα έλυνε πολλά προβλήματα..

11-12-06
Συμφοιτητές ήμασταν.. πριν 40 χρόνια.. σαν σήμερα ... και είπαμε να περπατήσουμε μαζύ τη ζωή .. πάντα μαζύ... Δεν ήταν συνέχεια ηλιόλουστες μέρες.. Αλλά άμα πιστεύεις πως ο ήλιος υπάρχει πίσω από τα σύνεφα , περπατάς πάντα χέρι-χέρι χωρίς να φοβάσαι... Με την Πιγούλα μου !

Τον είχα χάσει τελευταία... Και έλεγα, λες να προσπαθούν να σοβαρευτούνε? Λες να βάλανε μυαλό? Αλλά όχι !! Τον ξανάδα, εκεί στο παράθυρο, τον εθνικό μας ποιητή, τον κύριο Ιατρόπουλο ντε.. Αυτό το σοβαρό και αυστηρό του ύφος.. Μάλλον υποφέρει από αιμορροϊδες το άτομο .. Κρίμα..

Ισαάκ, έχασες !! Δεν είδες τον Πρωτόππαπα με το κασκόλ του Ολυμπιακού.. . Καλά, μιλάμε γιά ανεβασμένες καταστάσεις ! Έχασες εκείνο το ποντικίσιο ύφος ..

Μα πώς να έχεις πίστη σε ένα άτομο που δεν έχει την ελάχιστη sense of humour? Εγώ πάντα, γιά δοκιμή, λέω στους φίλους, να μου πούν ένα ανέκδοτο. Τότε βγάζω τα συμπεράσματά μου και παίρνω τις αποφάσεις μου..

Μία από τις ποινές που ο καλός Θεός μου έχει επιβάλει γιά να με συνεφέρει, είναι να με περιτριγυρίζουν πάντα ανιαροί άνθρωποι... Δεν παίζεται !!

04-12-06
Καίριο το πλήγμα που επέφερε ο Γιωργάκης στις δυνάμεις της συντήρησης με τις αλλαγές που απεφάσισε!! Τι έγινε όμως με την Μιρέλλα? Αυτό ήταν όλο? Και τώρα, τί θα γίνει η δημοκρατική παράταξη χωρίς αυτήν?

Καλά... Αυτό το παιδάκι που το βγάζουν στην τηλεόραση και τραγουδάει με την στριγγή φωνή χριστουγεννιάτικα, δεν το κατάλαβαν ότι ματαιοπονούν?

Προσπάθησα να μετρήσω την αντοχή μου ακούγοντας τον Αυτιά, σήμερα το πρωϊ. Δυστυχώς, δεν έχω μεγάλη αντοχή πλέον.. Μάλλον είναι πρόβλημα ηλικίας.

20-11-06
Το ομολογώ. Είχα πιστέψει, Ισαάκ , ότι με ξέχασες... Να όμως που είχα λάθος...

Άντε τώρα εσύ, μέσα σε τόσους (και τέτοιους) Τριανταφυλλόπουλους και Καρατζαφέρηδες να βρής την ηρεμία σου!!

Το να σε γνωρίζει όλη η Ελλάδα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι σε εκτιμά. Π.χ. όλοι γνωρίζουμε τον Πρωτόππαπα...

Ο κάθε ένας από τους συμπαθείς απολυμένους συμβασιούχους που ασχολούνται με τον καθαρισμό, δηλώνουν ότι έχουν από 4 - 5 παιδιά ο καθένας... Τώρα ή δεν έχουν τηλεόραση ή κάτι συμβαίνει με τις αναθυμιάσεις...

1-10-06
Τι θα γίνη με τους απόστρατους? Δεν κάθονται στ' αυγά τους? Tired of life and its assorted awfulness ή θα γράφουν άρθρα σε εφημερίδες ή θα κατεβαίνουν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές. Both ventures so unlucky...

Αυτό το "Ειρωνικό Νεοελληνικό Λεξικό" του Νίκου Δήμου, που το έχω στη σελίδα "Language", είναι τρομερό! Σου καταρρίπτει, με το έτσι θέλω, όλους τους μύθους για τη φυλή μας και γιά τους Νεοέλληνες

Τελικά, το γιαούρτωμα του Ψωμιάδη θα του βγή σε καλό.. Βέβαια αυτός που το έριξε, δεν ξεκαθάρισε τι γιαούρτι ήταν, αγελαδινό ή πρόβειο, γι' αυτό και έφαγε την σφαλιάρα της αρκούδας!!

23-09-06
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την κα Δρούζα - τον πυλώνα αυτόν της Κρατικής Τηλεόρασης - για τη μεγάλη χαρά που μου προσέφερε, με το να μαζέψει μαζί στην οθόνη όλους αυτούς τους Ηρακλειδείς του πνεύματος , τον κύριο Σούρα με το αστραποβόλο βλέμμα που βλέπεις τα πεπρωμένα της φυλής μας, την κυρία Τζάνη με το ναζιάρικο και ανοργασμικό ύφος, τον κύριο Μουστάκη με την μπλόφα- μούσι!!! Δεν κατάφερε όμως να φέρει και τον Εθνικό Ποιητή, τον κύριο Ιατρόπουλο, έτσι για να συμπληρωθεί το καρρέ.... Πάντως γέλασε κάθε πικραμένος!!!

Σου τά'χα πεί βρε Καρατζαφέρη.. Τι τα θες τα γεροντοπαντρέμματα? Ορίστε! Καλά να πάθης! Άντε τώρα να βγής στους δρόμους...

Καλά... Ήταν εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Χώρας μας στο ταξείδι του Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Παπούλια στη Γερμανία? Με jean φούστα? Εν τάξει, δεν υπάρχει αισθητική φαίνεται. Αλλά δεν πρέπει κάποιος να της μιλήσει με τρόπο γιά το θέμα?

12-09-06
Ευτυχώς που γύρισαν οι γνωστοί παρουσιαστές από τις διακοπές τους, γιά να ξαναφέρουν την τηλεόραση στα επίπεδα που ανήκει. και να λύσουν το μυστήριο του δόλιου το Άλεξ!

Πολύ κότερο αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά της κυβέρνησης. Θα μου πείς τώρα, να μη ξεσκάσουν λίγάκι? Να μη ξεδώσουν λίγο από τη καθημερινή κόλαση που ζούνε? Όλο γεύματα, συσκέψεις, δεξιώσεις, επισκέψεις... Πόσο να αντέξει ο άνθρωπος?

Είκοσι μέρες (!!!!!) έκανε ο υπουργός του Ελληνικού Πολιτισμού να υπογράψει ένα απλό, πολύ απλό έγγραφο που το είχαν εγκρίνει νωρίτερα πολλές επιτροπές και αρμόδιοι.. Το είχα πάρει μαζί του στο κότερο....

Και τί κέρδισαν οι Παοκτζήδες τώρα? Τά' καναν πάλι μούσκεμα. Σκέφτομαι με πόση χαρά θα τους επιλύσουν τώρα οι αρμόδιοι τα προβλήματα τους.

Καλό παιδί αυτός ο Ψωμιάδης ο Νομάρχης. Αλλά πολύ παράθυρο βρε παιδί μου, πολύ παράθυρο... Δεν φοβάται μην "κρυώσει"?

Λυπήθηκα εκείνον τον Καρατζαφέρη. Όχι τον Μεγάλο Αρχηγό, τον Σωτήρα της Ελλάδας, αλλά τον άλλο. Εκείνον τον καμαρωτό άντρα της Ράνιας, τον αδύνατο με το κακόγουστο ντύσιμο, την κακία στο πρόσωπο και την εκδίκηση στο μυαλό... Τον είδα ανάμεσα σε κάτι περίεργους άσχετους να περιμένει τη σειρά του να του δώσουν τον λόγο σε κάποιο παράθυρο... Sic Transit Gloria Mundi βρε Καρατζαφέρη...